Påsk mat !
Påsk är en kristen högtid som firas till minne av Jesus korsfästelse och uppståndelse. För många är påsken också en tid för samvaro med nära och kära
och en chans att njuta av god mat tillsammans.
Påskmaten varierar mycket mellan olika delar av världen, men vanliga inslag är ägg, lammkött, lax och olika sorters sallader.
I Sverige äter man traditionellt påskmat som sill, ägg och lax.
Påskbordet brukar också prydas av påskgodis som påskägg och chokladharar.
Men oavsett vad man väljer att äta till påsk så är det viktigaste att njuta av maten tillsammans med familj och vänner. För många är påskhelgen en välbehövlig ledighet och chans att koppla av och umgås med dem man tycker om.
Vi har tänkt denna menyn.
Förrätt
Huvudrätt
Recepten hittar du här nedan……
Förrätt
Sill
Finns massa goda sillinläggningar ute i butikenrna , så bara att välja efter tycke & smak.
Eller testa någon av de recept på Sill som jag själv brukar lägga in … Sill Recept
Ägghalvor
Till påsken hör ju ägg… brukar koka ägg och dela den i halvor som jag sedan fyller med lite olika saker.
Majonäs, räkor, kaviar, rom, dill, eller det som du tycker bäst om själv…. en bit rullad gravad laxbit kanske.
Recepten på de röda Rödbetsäggen ( med pepparrot ) hittar du här Rödbetsägg Roligt och blir lite färgglatt.
Gubbröra
Gubbröra är gott, denna är en En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg.
Receptet är ifrån Per Morberg och du kan hitta det här.. Gubbröra
Huvudrätt
Janssons frestelse
Mycket av min inspiration i köket kommer ifrån Per Moberg…. så även denna Jansson.
En krämig och god Janssons frestelse. En klassisk rätt till jul och påsk Janssons Frestelse Baconlindad körsbärstomat med Tabasco
Lägg ut backonskivor på en skärbräda, droppa på lite Tabasco efter tycke & smak.
Linda baconskivan runt en körsbärstomat, så den täcker helt.
Trä upp tomaten på en “grillpinne”, har du en lång grillpinne så kan du fylla den med tomater.
Se dock till så det finns mellanrum mellan varje tomat.
Bäst blir dessa om du lägger dem på grillen , men du kan även göra dem i stekpannan eller i ugnen.
vänd tomaterna då och då så bacon blir stekt runt om.
Dubbelmarinerad Fläskfilé.
Dubbelmarinerad fläskfilé, det vill säga fläskfilé som du marinerar både innan och efter att du ugnsstekt den. Lätt att förbereda och ger saftigt och smakrikt kött! Tar lite tid , så va ute i god tid.
Receptet kommer denna gång inte från Per Morberg utan Tommy Myllymäki och du hittar det här..
Dubbelmarinerad fläskfilé
// Smaklig måltid, och jag önskar er alla en riktigt Glad och underbar Påsk !! //
Lämna gärna en kommentar