Krispigt, hett & ostigt: Airfryer Halloumi Fries med Panko

Har du någonsin haft en sån där dag när du bara tänker: “Nu behöver jag ost. Krispig ost. I stavform.”? Nej? Bara jag? Nåväl – häng kvar ändå, för idag bjuder jag på något som får både smaklökarna att dansa samba och airfryern att spinna som en nöjd katt: Airfryer Halloumi Fries med Panko. 🍟🧀

Jag erkänner – jag har en svag punkt för halloumi. Det gnisslar lite i tänderna, ja – men det är liksom en del av charmen, eller hur? Och när man panerar dem i panko, den där frasiga japanska brödsmuldrömmen, och slänger in dem i airfryern… då händer det grejer, mina vänner.

Och som om det inte vore nog – vi doppar dem i en sötstark sås med honung och sriracha. Boom! 🔥


Så gör du Airfryer Halloumi Fries med stil

Vad behöver du egentligen?

Du behöver inte vara kock för att lyckas med detta. Bara lite ostkärlek, några basvaror och ett uns tålamod. Men vi snackar inga timslånga matlagningar här – det är snabbost på gång!

🔹 Ingredienser till halloumi fries:

  • 200 g halloumi, skuren i stavar (ungefär som pommes)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2,5 dl panko
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk salt

🔹 Till sötstark dipp:

  • 1 dl honung
  • ½–1 tsk srirachasås (smaka av!)

Personlig ostresa – från skeptiker till frälst

Jag erkänner: första gången jag hörde talas om “halloumi fries” trodde jag att det var något hipstersnack från ett foodtruck-event i Stockholm. Men efter att ha testat det i min airfryer – ja då var det kört. Jag blev såld. Och nu vill jag frälsa fler!


🍽️ Så friterar du halloumi i airfryern
– utan att ens svettas]

Blir det verkligen krispigt?

Ja! Och här kommer knepet: För det första: använd panko, inte vanligt ströbröd. Dessutom: spraya lite olja över stavarna innan de åker in. Avslutningsvis: ge dem tillräckligt med plats – de gillar inte att trängas.

🔹 Steg-för-steg:

  1. Lägg mjöl i en skål, vispa upp äggen i en annan och blanda panko, salt & paprika i en tredje.
  2. Doppa varje oststav i mjöl → ägg → panko.
  3. Lägg dem på bakplåtspapper eller direkt i korgen.
  4. Spraya lätt med olja.
  5. Airfrya i 200°C i ca 8–10 min tills de blir gyllene.
  6. Rör ihop honung och sriracha.
  7. Doppa. Njut. Repetera.

❤️ Jag och halloumi – en kärlekshistoria

Alltså, om jag fick en femma för varje gång jag blivit glad av halloumi… Då hade jag haft råd att bygga en egen halloumi-fabrik. Det är något med den där salta, sega, knapriga kombon som bara funkar. Och att kunna göra det hemma, utan oljestänk eller krångel, ja det känns nästan som fusk. Men gott fusk.


Vad tycker du?

Har du testat <strong>Airfryer Halloumi Fries</strong> själv nån gång? Eller har du en egen dipp-favorit?
0
Berätta vad du tycker.x
<- Dela gärna dina tankar här eller i kommentarerna nedan – jag svarar alltid!



🎉 Avslutning

Tack för att du hängde med hela vägen till ostens förlovade land! Nu vet du hur man gör världens kanske godaste halloumi fries – med panko och airfryer, förstås.

👉 Gillar du det här inlägget – klicka gärna på hjärtat här nedanför ❤️
💬 Lämna en kommentar – det betyder massor!
🔁 Dela med en vän som också älskar ost!
📅 Spana in min receptkalender för fler mumsiga idéer
💥 Prenumerera – så missar du inte nästa airfryer-favorit!


🔗 Gillade du detta?
Missa inte mina andra airfryerrecept
– med både brasiliansk twist och svensk husmanskost.
👉 Till receptsamlingen här på bloggen!


💥 Stöd gärna bloggen med en valfri Donation 🌟


5 2 votes
Article Rating

Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Lämna gärna en kommentar här.x
()
x

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Verifierad av MonsterInsights