Frasigt utan gluten – panera som ett proffs!

Har du någonsin försökt panera utan vanligt ströbröd och fått något som liknade blöt kartong? Det har jag. Men misströsta icke – det finns ett helt universum av frasiga, krispiga och helt glutenfria paneringsmöjligheter där ute!

Att panera glutenfritt är inte bara nödvändigt för dig med celiaki – det kan också vara ett riktigt gott alternativ för oss andra. Jag har testat mig fram (och ätit mig igenom några tveksamma middagar) så att du slipper. Häng med, så krossar vi paneringsmyterna!


Panera glutenfritt – så gör du

Hur panerar man utan vanligt ströbröd?

Förvånansvärt enkelt! Det gäller bara att tänka utanför vetelådan.

🔹 Använd glutenfria cornflakes – krossade till lagom stora smulor
🔹 Polenta eller majsmjöl ger fin färg och crunch
🔹 Finkrossade nötter eller mandelmjöl = lyxig smak och fin yta
🔹 Kokosflingor för asiatisk eller karibisk touch
🔹 Riven parmesan för en italiensk vibe (tänk: frasig aubergine!)

💡 Tips! Ju grövre smulor – desto frasigare yta. Och fras är ju ändå hela poängen, eller hur?

Dubbelpanera glutenfritt – hur gör man?

Jag vet, det låter som ett överdrivet fitnesspass för maten, men det är faktiskt superenkelt:

  1. Vänd först i majsstärkelse
  2. Sedan i uppvispat ägg
  3. Avsluta med din valda panering (t.ex. krossade glutenfria cornflakes)

Resultatet? Krisp deluxe.


Glutenfri panering i praktiken

Funkar det för allt?

För det första – ja! Nästan allt du vanligtvis panerar kan du göra glutenfritt.

Dessutom:
🔹 Fisk? Absolut – helst stek den glutenfria först om du lagar till flera.
🔹 Vegetariskt? Halloumi i nötpanering = wow.
🔹 Köttbullar? Byt ut ströbröd mot glutenfria havregryn eller majsmjöl.


❤️ En glutenfri vardag – inte så krånglig som man tror

Jag hade en vän på middag som inte tålde gluten, och jag fick fullständig hjärnsläpp i matbutiken. Allt kändes som förbjuden mark. Men vet du vad? När jag panerade fisken i mandelmjöl, och stekte den i lite smör… då var det jag som ville ha glutenfritt, inte han.

Det här med glutenfri panering är inte bara för dem med celiaki – det är ett sätt att upptäcka nya smaker, texturer och råvaror. Så våga experimentera!


❓ Har du testat att panera glutenfritt?
Vad funkade (och vad blev katastrof)?

👇 Dela gärna din erfarenhet i kommentarerna nedan! eller klicka på den gröna bubblan till vänster!


Tack för att du hängt med hela vägen ner i stekpannan! Nu är du inte bara rustad för att panera glutenfritt, du är redo att ta över köket med nya, frasiga favoriter. Oavsett om du lagar till dig själv, en vän med celiaki eller bara är nyfiken på nya texturer – så har du nu verktygen.

Vi har snackat om:
🔸 Cornflakes som fras-räddare i nöden
🔸 Dubbelpanering som trick för extra crunch
🔸 Smaksättningar som parmesan, kokos och nötter
🔸 Hur du undviker glutenkontaminering i köket

Men framför allt – att glutenfritt inte är ett tråkigt måste, utan ett kreativt JA! Matlagning handlar om att våga testa, smaka, misslyckas (och skratta åt det), och så småningom hitta sina nya favoriter.

Har du egna knep? Något som gick käpprätt åt skogen eller blev succé? Jag vill höra! Din erfarenhet kanske räddar någons middag eller inspirerar till ett nytt recept. Så lämna gärna en kommentar 💬 – jag svarar alltid!


👉 Gilla genom att klicka på hjärtat 💗
Betygsätt gärna – hur många stjärnor får detta inlägg? ⭐
💬 Kommentera – jag svarar alltid! Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan,
eller klicka på den gröna bubblan till vänster!
🔁 Dela med en vän som skulle gilla detta.
📅 Kolla in Kalender-menyn för kommande teman!

💥 Prenumerera – Så du inte missar något kommande inlägg


Missa inte något inlägg!

Helt GRATIS

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Upptäck mer från TJA Media

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

0
Lämna gärna en kommentar här.x
()
x
Verifierad av MonsterInsights